В страната на неограничените възможности медицински хеликоптер все още няма, но

...
В страната на неограничените възможности медицински хеликоптер все още няма, но
Коментари Харесай

Какво ви чака, ако си правите кефа с хеликоптер над плажуващи и хвърляте банкноти с Бай Тошо?

В " страната на неограничените благоприятни условия " медицински хеликоптер все още няма, само че пък има подобен, който прелита на метри над плажуващите на " Градина ", зависва над морето и най-после хвърля... банкноти с Тодор Живков. Като - очевидно поради интелекта и другите качества на изпълняващия, те не отиват при хората, а падат в морето.

Това е съкратената версия на неуместен случай от сутринта на Джулая на плаж " Градина " сред Черноморец и Созопол

Засега най-новото развиване е, че се чака през днешния ден транспортният министър Георги Гвоздейков да се срещне с управлението на дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация ". Вчера пред бТВ министърът разяснява, че случаят с хеликоптера, прелетял на метри над хората, е съображение за освобождение на шефа на " Гражданска въздухоплавателна администрация ". Той посочи още, че полетът е осъществен в нарушаване на откритите правила.

" Хеликоптерът е направил няколко нарушавания. Разпоредил съм да бъде осъществена инспекция. Първото нарушаване е, че няма право да лети на такава височина. Видно от клипа – тя е 15 метра. Такъв полет се извършва минимално на 300 метра. Режимът за получване на позволение за подобен полет е комплициран, би трябвало да мине процедура, с цел да получи позволение за полета ", разяснява още министърът.

" С предоставената инспекция евентуално ще има диалог с водача, тъй като би трябвало да има наказания. Никой от способния орган не ме бе уведомил, аз съм техен началник " - съобщи Гвоздейков. -  " Ако аз не бях по-настоятелен, нямаше да знам и досега какво се е случило ", сподели той във връзка с основната дирекцията ГВА.

На множеството фрагменти, публикувани в обществените мрежи през уикенда, се вижда по какъв начин хеликоптерът е на много ниско разстояние от плажуващите, както и че хора от кабината на вертолета разпръскват предмети. Оказа се, че това са подправени 100-доларови банкноти с лика на Тодор Живков.



В публикувана позиция на Министерството на превоза се споделя, като се изключи че летателното средство не може да лети на по-малко от 300 метра над земята, е забрането и изхвърлянето на предмети от борда.

Поне плажуващите не са били " облъчени " от нападателната реклама, тъй като флайърите с бившия Първи на комунистическата страна са по този начин хвърлени, че са паднали най-вече в морето.

„ Хеликоптерът се въртеше в продължение на 10-15 минути. След това си отиде. Кръжеше доста ниско. Имаше толкоз народ, че всички крещяха, викаха - лудница. Хвърчаха някакви хартии, които отидоха в морето ”, сподели през уикенда пред Нова тв очевидецът Петър Обов.

„ Това е някаква нелепост. Ако се прави реклама, то това се случва по различен метод. Става въпрос за някаква дивотия ”, е мнението и на спасителя Запрян Кехайов.

„ Този, който е направил това нещо, би трябвало да мине и да събере тези материали. Нека да помислят кои виновни институции да се намесят, тъй като това в допълнение замърсява плажа ”, уточни екскурзиантът от София Жаклин.

И ние да прибавим - " нелепост "  е най-меко казано.

Пред Българска национална телевизия уредниците на полета обявиха, че са подхванали всички ограничения за сигурност.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР